Monday, August 8, 2011

juadah berbuka #8


firstly, nak tunjuk juadah sahur pagi tadi. banyak gile. kari ketam, ikan bawal berlada, pulut sotong dan makaroni goreng. makan sampai rasa x larat nak bawa badan. hehe.


hari ni lak berbuka kat luar. makanan kat rumah dah habis. lauk pauknya adalah....



milo ais. aku punya.

bandung cincau.

ayam masak thai ke ape ntah. lupa. tapi seyes sedap.

udang butter. sedap gak.

dessert. makan sikit je disebabkan kenyang dan rasanya seperti kuah kacang yang manis. haha. nama aku lupa.

pendek kata, makanan sume sedap la. berbaloi la makan habis sampai RM40 lbh. :)

Sunday, August 7, 2011

juadah berbuka #7


hari ni berbuka dengan makaroni goreng. menghabiskan lauk pauk yang ada dalam peti sebab selasa ni nak g pantai dalam. jumaat balik kelantan. kali ni, masak x guna sebijik pun cili. sape kenal aku, mst pelik sebab aku hantu cili. saja malas makan pedas. takot sakit perot. :)




Saturday, August 6, 2011

juadah berbuka #6

hari ni berbuka kat kfc. mak sedara ajak berbuka sama sambil celebrate bufday anak bongsu dia. makan x de la banyak sangat. tapi seyes kenyang gile. makan ayam seketul je kot.


sepupu aku. malu-malu lak nak amek gambar. dia memang x suka bergambar.

makanan untuk hari ini adalah.... jeng jeng jeng..








banyak kan. kek ada dua. tapi tadi bukak satu je. cheese cake x buka.



ni dia kek untuk adik zaid zafran. selamat ulang tahun kelahiran yang ke-7. belajar pandai-pandai k. :)

balik tadi, mak njang aku tapaukan aku kek coklat, cheese cake dan ayam kfc. banyaknya. XD


juadah berbuka #5



hari ni berbuka dengan nasi tomato, ayam masak pedas, acar timun, sambal, puding dan buah anggur. tengah makan baru ingat nak amek gmbar. memang x dapat la. huhu. ni semua buatan sendiri taw. kekeke.


tadi ada orang tertinggal phone. so kitaorg call member orang tu, bagitaw member dia tertinggal phone. :)


Thursday, August 4, 2011

juadah berbuka #4


hari ni berbuka dengan nasi kerabu bazar punya. berjaya meredah hujan dan orang ramai. hujan-hujan pun, ramai gak orang yang pergi bazar. asyik accident payur dalam bazar sebab kebanyakan orang berpayung. hujan la katakan. hehehe. nasi dia ok la gak. orang kelantan yang jual. banyak lak tu. nasib baek solat dulu baru makan. :)

Wednesday, August 3, 2011

juadah berbuka #3



puasa ke tiga. hari ni berbuka dengan nasi + gulai ayam. simple lagi. tapi dah cukup kenyang. aku kalau makan gulai atau kari, mesti kena letak kicap. baru best. ada lagi lebih gulai untuk makan sahur nanti. :)

Tuesday, August 2, 2011

juadah berbuka #2

semalam, ingat maw pergi jalan-jalan bazar. cari makanan untuk berbuka. tapi time sahur, nasi banyak lagi yang x habis. so, hajat untuk ke bazar terbantut. berbuka kat rumah je hari ni.


abaikan nasi yang kelihatan kosong. tuan blog x makan sayur. camni la jadinya. :P

hari ni goreng nasi je. ayam tu aku perap dulu dengan halia, bawang putih, bawang besar, sikit serbuk kari, sikit kiub ayam, lada sulah dan secubit garam. mula-mula ingat nak goreng biasa. tapi takot x lalu lak nak makan. so, kena la rajinkan diri sikit masak. siap makan, makan sebiji oren sebagai pencuci mulut. :)


Monday, August 1, 2011

juadah berbuka #1


sandwish
hari first puasa. berbuka dengan sandwish double daker. inti sardin dan sosej. makan satu je berbuka. sebab kenyang minum air banyak. pasni nak makan lagi satu. minum air masak pun dah cukup. diet la katakan. hehehe. sambil masak, sambil perang dengan asap foging. orang foging datang sembur sampai pintu rumah. rasa dah cukup bersyukur makan sandwish. akak aku berbuka dengan meggi je. hahaha. :P