Sunday, April 17, 2011

durian.. ko di hati ku..


petang tadi aku g mkn durian ngan iema n nabil..dekat je ngan umah aku.. kat flat seksyen 7 tu..
mahal gile durian.. abg kedai tanya, nk makan sedap ke, nak makan kenyang..
so, mst la aku jawab nak makan sedap kan.. rupa2nya, makan sedap tu mahal.. dia kira kilo.. disebabkan aku student, xde duit, makan kenyang je.. dua biji 10 ringgit.. kira jadi la.. sebab da kemaruk nak sangat durian kan..

kalu dulu, time kecik2, aku siap merajuk bila nak durian.. mula buat muka muncung nak nangis bila aku nak durian, mak aku x kasi..hahaha.. buruk x perangai..? x baek taw kata buruk..

pas makan durian, aku, iema n nabil g maen taman.. weee~~

da kurus ! yey !

p.o.y.o


:: hajat hati nk beli durian lagi sebijik..buatkan pengat untuk mkn ngn roti..tapi kpala sakit pas mkn durian kt kedai.. x jadi nk mkn pengat ngn abg.. sobb... sobb.. sob..

Saturday, April 16, 2011

biasalah.. bila dah x de keje..


abaikan tajuk entry tu... sebenarnyo, den banyok eh keje nak buek.. documentation utk project blom siap nih.. SDP, SRS, SDD, STD, STR blom buek lagi ni..

tapi kan.. den dah siapkan proposal report tadi.. so den macam nak berbanggo la eh.. sbb siapkan awai.. satg, den leh tumpu study.. test pun fail.. kekeke..

ni ha.. den nak suh korang komen.. den design baru den punyo blog.. header pun den buek baru.. puah hati.. ahahaha.. nonie.. den sayang lu la.. cup cup cup.. :P

simple je..


Tuesday, April 12, 2011

wei ko lelaki x guna


aku nak korang tengok ni..

geram lak aku bacanya.. x guna punya lelaki.. x cukup ko culik, ko g rogol lak.
budak-budak je kot.. perempuan umur baru 13 ngan 12..ko tu dah 21 tahun wei..
ngan budak-budak pun jadi ke? adoi. ko ni mmg gile la..
nape la paper ni letak muka kasi kabur..tunjuk je terus..
biar padan muka dia. perangai dah macam ape..

aku bukan ape.. aku ada adik perempuan umur 15 tahun.. dan kalau banda ni jadi kat family aku, aku bunuh je lelaki cmni.. aku seyes ni.. jgn berani nak sentuh adik aku..
walaupun aku slalu gaduh ngan dia.. tapi kitaorg gaduh-gaduh manja.. no heart feeling..


adik aku memang kiut.. mencik..

kalau ada yang nak kata aku emo lebey, kata la.. tapi satu je aku nak bgtaw.. cuba kalau benda ni jadi kat family kita.. apa rasanya..? kalau korang kata korang terima, redha, sorry to say la.. korang boley blah.. tu hanya ayat poyo.. maybe someday korang akan redha dan pasrah.. tapi x mungkin x de sekelumit pun rasa benci dan dendam kat orang yang buat gitu kat family kita..

..adios..

:: aku sayang alia walaupun dia manja dan gedik.. :)

Saturday, April 9, 2011

aku edit gambar wehh..


ekceli.. banyak sangat sangat sangat keje yang kena siapkan

tapi, aku ada masalah nak gunakan s/w CLIPS tu

so, aku habiskan masa dengan MAEN-MAEN !

aku blaja edit gambar dengan cik dill

hebat gak dia ni ni photoshop

wa caya lu r..

kekeke

jom tgk gmbar yang aku edit

ni gambar efect itam putih dan err coklat? :P

suka gmbr ni..tp cam x jadi sgt kn..jom gelak..hahaha..


Wednesday, April 6, 2011

Pirates of The Caribbean


aku suka la tgk cite ni..
cite-cite dia before ni pun, aku dah tengok
bila ada kt tv, ada certain part yang aku ingt dialog dia


rasa x sabar nak tengok yang latest punya
nak tgk kt wayang, tp my brother x mo..
sbb dia x layan cite ni dari awal kn
sob..sob..sob
so,kena la tunggu dia donlotkan..


kurusnya tengkorak tu..kekeke..

Jack Sparrow, jom kawen atas laut jom
ngeh ngeh ngeh

oh.. selasa tadi aku dah present proposal.. xde kena hentam-hentam.. soalan pun dapat jawab.. alhamdulillah.. syukur sangat-sangat.. :)


:: xtaw dah nak post ape.. x de idea langsung.. kah kah kah.. korang ada idea x nk suh aku cite pape..? suggest la.. ;)

Friday, April 1, 2011

ada jugak yang busuk hati ek..


aku pun x faham ngn manusia ni.. klu ikutkan, aku x de la buat sape-sape marah ngn aku.. tapi x taw la kot ada yang terasa ngan aku tapi aku x taw kn..

cite dia bermula macam ni
.
.
.
.
.
.
.
malam tadi, iema lepak umah aku.. sebab kitaorg ada homework a.k.a project yang nak kena siapkan..

tengah lepak-lepak sambil buat keje, sambil-sambil maen intenet, tiba-tiba iema tegur aku

iema : qilah.. ko tulis ape ni..? nape ko mencarut..? (lebih kurang r dialog dia tu)

*aku gelak-gelak sebab ingat dia maen-maen*
sekali tengok muka dia serius
aku pun apa lagi, jenguk r lappy dia..
nampak benda ni ha..



terus aku terkejut.. manusia mane la yang bangang sangat yang guna nama aku g mencarut blog org laen..

nak kata ada org lain nama ilahaliqa, aku try google, nama aku je ilahaliqa..

xtaw la kalau aku terlepas pandang..

hai.. manusia..manusia.. busuk betol hati ko.. kalau ko nak bergurau ngan aku pun, meh gurau btol2 ngn aku..leh gak aku kenal ko kan.. malas nak cakap.. ko fikir la sendiri..!