Wednesday, February 16, 2011

lai chi tam?


ari tu, aku g mkn mlm ngn abg aku.. pastu, dia orderkan lai ci kang.. sbb kitaorg mkn pedas.. kononnya klu minum tu, kurang r pedas dia..

 
sila sengetkan kepala anda untuk melihat pic ini.. :P

first lai ci kang yang aku makan / minum.. rasa dia .... erm.. rasa dia.. pelik.. dan tekak aku x leh terima..jakun x..? hahaha.. so, penghabisannya, aku mkn isi-isi dlm dia je (nata de coco je mkn lebih).. air dia seyes aku x suka.. aku pun x taw rasa ape air dia tu.. leh x korang bgtaw air dia tu sebenarnya rasa pe.. nk kata rasa laici, x de rasa laici pun.. huhuhu..

:: lai ci kang jd lai chi tam sbb kaler dia itam.. hahaha.. :))

Friday, February 11, 2011

sepagi berbasikal di bukit cerakah


satu uitm cuti hari khamis n jumaat.. so, aku dan rakan-rakan pun rancang la nak g bukit cerakah.. mula-mula, ingt ramai gak gang2 aku g.. last2, tinggal aku, imah n fiza je pmpn y g.. sampai sana, tgk sume dak laki class ak ada..

masuk tu, bayar 3 ringgt sorg..kitaorg rancang nak naik basikal.. satu jam pertama 5 ringgt.. dan jam seterusnya, tambah 1 ringgt..

jom.. layan gambar lak k..

ni la gang-gang berbasikal.. 8 orang semuanya.. hehe..

bila benti je, asyik nak amek gmbr.. kekeke..

time ni, benti rehat.. sebab aku penat..

ni kat empangan.. aku lupa nama dia.. tapi banyak la ikan dia bela.. ada ikan keli tu, besar gile.. mmg takot la aku tgk.. agaknya, kalau jatuh dalam tu, ikan tu leh makan kita kot.. kot..

aku yang dok belakang skali.. xde stamina langsung.. asyik dok blakang time naik bukit... bila turun, aku yang sampai dulu.. sebab aku berat.. :'(

ni kat umah 4 musim.. masuk bayar 3 ringgt.. sonok.. suhu dia je dah -3.9 c.. mmg sampai ketar-ketar dok dalam tu..

muka bedak budak sejuk..

kat kandang rusa.. kitaorg kasi rusa makan rumput.. dorg siap usap2 kepala rusa tu.. jinak betol.. tapi aku takot nk buat..

ni kat rumah kayu.. atas pokok.. tinggi sangat2.. gayat aku nak turun..
acara peluk memeluk sbb sejuk nak beku dok dalam umah salji..


sonok sgt.. tgk.. dorg sume skema je bergambar.. aku x.. hahahaha..

so, tnggu apa lagi.. pergi la ajak kawan-kawan korg pergi bersiar-siar kat sana.. aku gerenti, mmg seronok.. tu pun, kitaorg x g melawat semua tempat.. kalau korang x nak berbasikal, naik bas pun bole..dia bawa pusing2 ngn bas.. :)

Monday, February 7, 2011

doakan mereka


mari sama-sama mendoakan org tersayang mendapat apa yang mereka impikan..
semoga impian mereka terlaksana..
dan dapat hidup dengan lebih bahagia..
amin..

:: doaku sentiasa bersamamu..gud luck n gambate.. :)

Saturday, February 5, 2011

miss old days


Life is so short, so fast the lone hours fly,
We ought to be together, you and I.
~Henry Alford, "You and I" (Thanks, Jenn)



A friend is someone with whom we can relax and just hang out, have fun and share our innermost thoughts, deep dark secrets, lofty and noble goals, or our hopes, joys, and fears.





 A good friend is someone we can count on, as well as being so much more.



I'll lean on you and you lean on me and we'll be okay


Friends cheer each other on, laugh and cry together, and just plain commiserate and listen to each other.




Lean on me, when you're not strong, and I'll be your friend, I'll help you carry on


 


Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.



That's why friends are friends....


:: ada masa, terlalu rindukan masa lalu.. betol kata seorang sahabat, benda dah x ada, baru kita nak kenang kan.. sekarang, cuma bole simpan dalam memory je semua kenangan ni semua.. miss all of u.. :)


Thursday, February 3, 2011

spagetti time


post kt bawah ada bagitaw kan aku nk buat spagetti.. so, malam ni, pas magrib tadi, buat la spagetti.. terbaek wok.. hahaha.. buat satu paket spagetti.. kuah pn banyak.. makan dua pinggan sorg.. ok.. saya taw saya gemok.. tp x kisah la.. sebab lapar sgt dan lama dah x makan.. so, abaikan rasa ingin kurus itu malam ni.. yang penting, gemok kenyang.. hahaha..

ok.. ni nak kasi resepi buat spagetti ni..

bahan- bahan

A
sepeket spaghetti
margerin / olive oil

B
daging kisar
sayur campur
capsicum
carrot
tomato puri
tomato
prego
 cili giling
adik beradik bawang

cara membuatnya

1. rebus air satu periuk.. letak margerin atau olive oil.. rebus spaghetti smpai masak..

2. tumis bawang.. masukkan cili giling.. masak sampai naik minyak.. *jangan ko lak tnggu smpai naik minyak*

3.  masuk daging kisar.. masak sampai empuk..

4. masukkan prego, tomato puri kacau sampai sebati..

5. masuk sayur campur , tomato dan adik beradik sayur yang lain.. tnggu sampai masak..


kuah si spaghetti.. yummy + pedas..

mrs spaghetti...

apa lagi kan..jom makan.. :D

satu pinggan untuk saya.. :D

 selamat mencuba ye.. pasti korang makan dua pinggan macam aku gak.. ngeh..ngeh..ngeh.. :D

Wednesday, February 2, 2011

pantai dalam


baru siapkan header untuk twin aku.. someone somewhere .. dia asyik bising pas tgk header aku ari tu.. hahaha.. dah la banyak songeh.. terpaksa den ikutkan walaupun mulut den bising..

malam ni, aku masak sardin.. x pedas pun kali ni.. sebab anis housemate akak aku x makan pedas.. terpaksa potong cili kecik-kecik makan ngn nasi.. petang tadi lak, aku g pasar malam ngn anis.. beli cendol.. hahaha.. terubat rindu nak minum cendol.. angah lak g carefour.. sebab aku rancang nak makan spagetti.. ari tu siap tanya si Aujinz klu buat spagetti x letak sos/pes tomato, xpe ke..hahaha.. aku x suka tomato.. tgk la.. kalau rajin, maybe aku buat esk spagetti tu..

header untuk angah..my twinie..

 
:: follower dah seratus lebeh.. tq kawan-kawan.. syg kamoo semua.. :)

mid term part III


malam tadi, aku x dapat tdo.. tutup je mata, ada terbayang buka-bukan.. yang pastinya, terbayang mr H hantu la kan.. dah tdo sorang.. mmg gini la jadinya.. pas msj ngn abg aku, dia suh ttp tlinga ngan earphone n pasang lampu.. dah buat.. still susah nak tdo gak.. hahaha..

tadi, kak tie dah balik.. skrg tnggal aku sorang kat umah.. dun worry babeh.. pintu aku dah selak.. hopefully x de pape.. satg, kol 4 nak g umah kakak kat pantai dalam.. tata semua.. :)

Tuesday, February 1, 2011

saya gile buat header *update punya*


maaf semua.. saya tengah gile maen photoshop.. asyik edit header je.. hahaha.. tapi, yang penting, aku puas..

header 1st.. buruk kan.. hahaha..

gambar 2nd.. kejap je letak kat blog..

edit lain.. sbb abg aku suh tukar kaler tulisan jadi merah.. pastu, buang perkataan mula sbb mcm skema..

tada... cantik x..? cantik x..? hahaha.. ni buat lain sbb kak tie kata header ak before ni kosong..


update baru..atas cadangan orang tersayang.. hehe.. si purple itu adalah DIA.. :P

:: sangat- sangat puas hati melihat header yang cantik.. hahaha..*perasan* ayik bukak blog je kejenya..semata-mata nak tgk header.. :P

mid term part II


dah 5 hari dah cuti.. nyaman rasa.. x yah g class.. hahaha.. setiap hari, bilangan penduduk di dalam rumah semakin berkurangan.. hari ni kak yati balik.. kak tie plak akan balik esok.. ini bermakna aku akan tinggal keseorangan di rumah selama 3 hari..

OH NO!

aku takot ok.. dok sorang, ada kemungkinan aku dalam bahaya.. samaada jumpa org jahat, atau hantu.. aku takot hantu.. malam tadi baru mimpi hantu.. huhu..

oh ya.. supervisor aku bgtaw, dia x jadi buat testing kali ni.. dia nak buat pas cny..huhu.. nasib.. jadi, saya mungkin akan terbang ke pantai dalam esok atau lusa..

:: adios semua..