Wednesday, March 30, 2011

saya dah maen twitt twitt


hehehe.. kita gelak dulu k... sebab malam tadi aku x dapat tdo, aku pun membizikan diri dengan membuka akaun twitter.. ekcelli.. mula-mula aku buat,aku x taw nak follow sape.. then, teringat la si ojin ni pernah post status twitter.. so,aku pun add la dia..
.
.
.
.
.
dia jerk yang ada pastu
sedey gile
-_-




pastu baru g add cik epal ngn si hamzah ian.. sumenya dak-dak blogger..


click gambar untuk ke twitter saya.. :)


ekcelli, entry ni dibuat supaya korang-korang dan korang add aku kat twitter korang.. nnt leh kita twitt twitt sama-sama.. kekeke..



Wednesday, March 23, 2011

bila hari malas muncul


aku ponteng class

sebab malas yang melampau-lampau

baru baek demam

rasa nak mkn macam-macam

kfc la

bubur la

:')

muka bosan
nak siapkan proposal

zZzZ

ei! jangan tdo!


Wednesday, March 16, 2011

kejadian menggemparkan yang berlaku di bilik aku!


petang tadi, pas abis class, aku balik umah.. bila aku bukak je pintu bilik, aku terkejut..
terus aku jerit..


ARGHHH!!


korang nak taw x nape aku jerit..?
sebab dia adalah.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bersepah gile.. huhuhu..

korang jangan risau.. rumah bukan kena masuk pencuri..
tapi..
tapi..


almari baju aku tumbang.. jatuh tersungkur, x mo bangun-bangun dah..
sampai hati dia merajuk sampai mcm tu skali ngn aku..
sedey rasa.. pastu, baju yang gantung, sume kena letak luar.. dah x leh nak gantung dalam almari..
waa.... sedey~~

:: sape nak blanja aku beli almari baru..? angkat hidung cepat..

Sunday, March 13, 2011

earthquake : jepun


sila ke link ini untuk melihat kesan gempa bumi dan tsunami yang berlaku di jepun.. semoga rakyat malaysia di jepun semuanya selamat hendaknya..

:: hopefully, x de pape yang akan jadi di malaysia.. sama-sama kita doakan yer.. amin..

rango


bosan ni wei.. so, sbb xde pape nak buat, meh aku review cte rango ni k..


macam yang korang tengok kat poster dia, suara rango ni guna johnny deep punya suara..

sinopsis

ranggo ni seekor cicak.. suka sangat belakon.. pastu, satu hari, dia tercampak kat padang pasir sbb kereta tuan dia mengelak tenggiling kalau aku x silap.. so, dia pun jalan2 kat padang pasir, jumpa la ms bean..

rango dengan ms bean..


ms bean dengan baek hatinya hanta rango pergi town dia iaitu kawasan padang pasir..  tapi, dekat town dia tu, dilanda musim kemarau dengan teruknya.. air dekat bank (dorg ada bank yang simpan air) pun tinggal sikit gile.. disebabkan rango ni suka berlakon, dia pun buat cite, bgtaw kat org2 dekat town tu yang dia boleh bunuh orang a.k.a binatang with one bullet only.. sume penduduk town tu pun percaya la kat cicak keding ni..

belagak si rango ni dapat jadi sheriff

disebabkan kepoyoan dia, dia dilantik menjadi sheriff.. one day, bank kena rompak.. air yang tinggal sikit tu abis kena bawa lari.. so, rango and the gang pun menjalankan misi mencari perompak tu..

misi untuk mencari air


berjaya kah rango membantu penduduk mencari perompak in order to get back their water? so, korang kena la tengok sendiri.. kang x best lak kalau aku cte semua kan..

cte ni rating dia tinggi gak kat idbm.. 7.something over 10 kalau x silap.. kalau ada masa, pergi la tengok k.. cte dia kelakar la gak..
sbb ramai yang gelak dalam wayang time aku tgk tu..aku ngn abg aku x gelak pun.. -_-

Saturday, March 12, 2011

bila saya mula bosan...


ahad.. hujung minggu.. tapi dok umah je.. x g mane2.. so, sebab bosan aku pun, start la aktiviti yang berfaedah.. cop.. bukan tdo k.. bukan.. apa yang aku buat..?
aku buat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ORIGAMI

nak tengok x hasil dia..?

hye.. saya arnab..kiut x saya..gemok kan..macam ila gak..


ni aku lupa nama dia..tp senjata dalam naruto tu..kekeke


ni bukan cik b..huk3..ni biri-biri..



vroomm..vroom... naik kete balik klantan jom..


ni kucing..sila gelakkan aku..


burung  kaler ijau...

cantik x.. cantik x..? ahaha... aku bosan wei... tolong r..waa.... @.@

semalam g tengok rango kat mid.. cte dia.. erm.. ok la.. biasa-biasa je.. hehe..

nasib bek muka rango x sama cam aku.. lalala..



Monday, March 7, 2011

masak-masak


amboi.. tajuk.. yoyo oo je kan.. hahaha.. semenjak dua menjak ni, emosi agak terganggu gila sikit ye.. harap faham je la.. kalau x faham pun, buat-buat je la korang faham..

malam td, aku makan malam ngn abang aku.. biasa je kan.. kan.. tapi, mlm td aku masak untuk dia.. *blushing*

mula-mula, ingat nak tapaukan je kasi dia makan kt ofis dia.. tapi, dia nak makan sama ngan aku..
*blushing lagi*

so, ptg tu, aku masakkan dia udang masak lemak cili api.. dan buat ayam gereng halia.. kekeke..

dia puji.. dia kata, aku pandai masak.. dia tambah nasi.. dan dia jugak g basuh tuperware lepas makan.. kekeke..


sedang memikirkan diet yang harus dijaga.. tapi, malam td makan gak.. h0h0..

:: post diedit sbb ada yang gastrik baca ni.. :P

Saturday, March 5, 2011

malam malang


x nak ckp byk.. malang sebab td jmpa ex aku..

member pmpn aku y beria ajak jmpa.. mula-mula, dia ajak g mkn ABC seksyen 2.. ak bg alasan mlm.. aku x nak naik bas..

dia sanggup dtg kt umah aku.. so, aku terpaksa g.. aku msj iema ajak turun.. kecian iema.. hahaha..

pas minum air segelas, aku terus blah.. x nak aku tnggu lama-lama..

adios..

:: once i said goodbye, it will never become twice..

Thursday, March 3, 2011

aqilah gadis carca merba


aku memang carca merba.. i mean, dari segi pemakaian la.. aku suka pakai suka-suka hati aku pun..

ada masa, aku x kisah pun orang nk pandang lain pun.. ada aku kisah.. kekeke..

atau, patut aku gelarkan diri aku sempoi..? kekeke..

kalau g class, aku bgn lewat je, aku maen amek je baju2 besar *kena pakai bju besar, nnt kena saman* dlm almari baju, pakai..

time ni, aku kua lunch ngn abg aku.. aku pakai bju itam, inner biru, tdung ijau.. TERBAEKK~ abg aku gelak.. dia kata aku pakai uniform.. huhu..

ni baju time aku skolah dulu.. time size ak xxl.. mmg gedabak r baju.. sbb bgn lmbt, ak pakai je bju tu..

abg aku kata, nasib la sape jadi husband aku.. memalukan ke? hahaha.. klakar la.. aku mmg la selamber.. x kisah la cmne pn aku pakai, asalkan aku selesa.. kn.. kn.. :P

besday iema.. g mkn pizza.. HB iema.. slalu la hidup ngn bahagia n berjaya k.. luv u.. :)