Monday, January 31, 2011

tahun baru..template baru..


yer.. saya tahu tahun baru dah lama lepas.. dah nak masuk bulan february dah pun..
tapi x kisah la.. walaupun terlambat.. nak gak buat.. hahaha..

korang rasa, mana lagi cantik? template lama ke, template baru? ntah la.. aku suka hitam sebenarnya.. dah lama teringin nak jadikan blog ni warna hitam..

tapi tadi nyaris gak aku make up blog ni kaler pink.. oh tidak!

sebenarnya, aku make up balik blog ni sebab jeles ngan si mashy ni.. tadi aku buatkan header utk dia.. walaupun cincai-cincai, tapi cantik dari header lama aku.. so, disebabkan aku ni jeles yang melampau, terus tukar semua skali gus.. hahaha..


banner yang diedit untuk usu aku




Friday, January 28, 2011

usaha itu harus ada..


kalau kita sedang menghadapi sesuatu yang sukar, yang menyedihkan, perkara yang buat minda kita sesak, mesti hati kita pun x rasa tenang kan..

bukan mudah nak lupakan sesuatu yang pahit.. macam la kau minum kopi yang pahit nya melampau-lampau, kemudiannya, kopi tu, ko x letak gula.. lepas tu,ko minum air oren yang manis.. rasa pahit kopi tu, ttp akan ko rasa..

walau macam mana pahit pun rasa tu, ko tetap kena laluinya kan.. sebab ko dah minum kopi pahit tu.. x mungkin ko boleh patah balik masa yang boleh ko buat pilihan untuk menolak kopi yang pahit tu.. sedangkan mula-mula, ko diberi pilihan untuk telan atau tidak kopi tu..

apa yang penting, usaha.. mungkin ko boleh cuba makan oren yang masam untuk hilangkan rasa pahit.. walaupun masam mana pun oren ko makan tu, pahit kopi mungkin akan hilang sikit demi sedikit.. yang penting, usaha.. percaya dengan takdir Allah..

:: try to be strong..mungkin aku umpama zombie, tapi aku zombie yang punya rasa cinta.. :)

Thursday, January 27, 2011

mid term ke kalau macam ni..?

start jumaat ni, kitaorang akan cuti mid term selama seminggu.. yey! cuti.. yup..sepatutnya macam tu perasaan aku sekarang.. tapi, aku x rasa seronok pun cuti..huhuhu.. keje melambak-lambak.. ye.. taw.. student mmg kena hidup camni kan.. tapi, aku nak cuti yang aman.. tanpa fikir banyak keje..

assignment mmg la berlambak-lambak.. nak buat business case utk project management.. nak baca literature review untuk buat proposal.. nak g buat usability testing * yang ni aku excited nk g* .. nak buat balik SRS, SDD.. nak g umah org kawen lagi.. nk abiskan masa ngn family lagi.. alahai.. ape-ape pun, aku try gak untuk selesaikan semua keje dan dalam masa yang sama, menghiburkan hati supaya aku x jadi gila pasni.. hahaha.. dah la sume dak rumah balik.. tinggal aku sorg pasni sorg2.. adoi.. xpe..xpe.. nnt nak g beli paku, nak selak pintu rumah.. :)

:: hakikatnya, saya rasa sedey.. tp dalam masa sama, still rasa bersyukur.. :)

Tuesday, January 25, 2011

hakikat dan angan-angan


ada masa, kita harus sedar, hakikat tidak seindah angan-angan yang kita coret di alam mimpi..

terserah pada diri sendiri samada mahu meneruskan angan-angan, atau belajar tentang sebuah hakikat..

Wednesday, January 19, 2011

ini baru proposal

serius aku cakap.. final year project mmg menakutkan.. semester ni aku baru buat proposal.. sem depan baru buat projek.. baru nak masuk tiga minggu blajar.. tapi dah banyak keje dan benda yang kena selesaikan.. minggu pertama aku dah takot.. sebab g class proposal x de tajuk dan x de supervisor.. mujur time tu ramai lagi membe2 aku pun mengalami situasi yang sama ngan aku.. so, aku agak barani la kan.. sebab ada geng..

 pastu, g cari lecturer utk jadi supervisor pun byk keje gak.. kita kena la cari lecturer yang mahir dalam bidang yang kita nak buat tu.. aku cari lecturer HCI ( human computer interaction). sbb aku nak buat projek berdasarkan benda tu.. aku x nak buat system.. takot dan malas.. kekeke.. cari lecturer pn ssh..sbb ramai yang dah cari supervisor time sem lpas lagi.. so, ramai dah lecturer yang ada anak buah bwh dorg.. tiga lecturer aku cari, semua dah ada ramai anak buah.. nsib bek aku dpt dr. fariza.. baek lak tu..

skrg ni nak kena baca journal n research.. literature review lagi.. byk gile kena baca.. esok nk g jumpa supervisor.. takot gak ni.. kena present balik pe yang aku baca.. ni baru siap baca..penink da..huhu.. minggu depan nak kena anta problem statement, aim, scope, objective project.. 20 percent markah kt situ..  mmg sibuk la subjek ni.. chaiyok aqilah!

:: aku harap proposal ni ok je.. doakan yang terbaik untuk saya ye kawan-kawan.. :)

Saturday, January 15, 2011

penyelarasan universiti

balik dari karaoke ngan dak dak umah aku tadi.. aku bukak la email.. persatuan pelajar kasik aku ni.. ( persatuan pelajar mane ntah..aku pun x taw..tiba-tiba je dapat..korang dapat x..? )




dia kasi link.. so, kena la bukak link ni plak.. kat link tu, dia kasik benda ni..


hurm.. jadik gak la maknanya uitm bukak bulan sept kan.. kan.. banyak pro and kontra nya benda ni jadi.. advantage dari kemasukan yang lambat ni adalah aku ada masa yang panjang untuk siapkan FYP aku.. dan disadvantage nya adalah semua benda akan jadi lambat.. abis study lambat.. keje lambat.. kawen lambat.. abah kena sara aku lagi lama.. adoi la.. x taw la den cmno.. kawe ikut jah la jadi cmno pong.. lalala.. :)

Sunday, January 9, 2011

benci..huk3..


tadi kan.. tadi kan.. saya buat kek batik..

tapi kan.. tapi kan..

kek batik saya macam pahit sikit..

awk rasa kan.. awak rasa kan..

awak makan x walaupun pahit..

saya letak lebih sikitttt je koko..

saya rasa kan.. kan.. xde orang yang nak makan kek batik..

saya buat kek tu sbb.. sbb.. awk pun taw kan.. kan.. kenapa kan..

:: dah jadi sewel.. kek batik jadi kek pahit.. huhu.. :'(

Saturday, January 8, 2011

sakit perot


malam semalam x makan

tengah hari td makan roti

ptg lak masak meggi..tapi, bukan masak biasa-biasa je.. rumate aku masak cara lain.. aku tengok dia makan cam sedap, aku pun g masak gak.. guna cara dia..

letak air sikit je dlm periuk.. letak serbuk meggi.. letak serbuk kari.. aku letak serbuk kari dengan jumlah yanh banyak.. pastu, tambah cili 4 biji.. letak telur.. kacau-kacau.. masuk meggi.. then makan..

hasilnya...

.
.
.
.

SAKIT PEROT SANGAT-SANGAT -_-

:: ada gastrik.. tapi lupa diri.. padan muka kamu.. huhuhuhu.. :'(

FYP


TAJUK DAH LULUS

SUPERVISOR DAH DAPAT

SEKARANG MASA UNTUK BUAT PROPOSAL


:: takot.. fyp.. huhuhu..

Monday, January 3, 2011

masalah bila mula sem


masalah terbesar dok kat pusat komersial seksyen 7 di shah alam ni adalah internet sangat-sangat slow!

nak updet blog x dapat..

nak men fb slow..

nak men ym ngan tett x dpt..

nak cari bahan untuk assignment cam hampeh..

adoi.. sgt2 bosan.. xde hiburan dah bila internet tiada..

nak baca komik pun ssah nak dapat buku detektif conan tu..



Saturday, January 1, 2011

new year bersama angah + ridi

aku pergi mid.. nk g lepak ngn my twin n bf dia.. naik komuter sorang2.. naik komuter tu, ada je lelaki yang nak menyelit kat coach pmpn..x faham aku.. aku tkot la kena sexual harasment..

sampai tu, aku tunggu angah lama gak.. dia abis keje kol 12..  sampai tu, kitaorg g la the garden..nak mkn spicy rice cake kan.. tapi, mula-mula tu,masing2 malu nak g.. sebab semua chinese je kt situ.. tapi ada halal kat gerai dia.. so, x de la ragu-ragu kan.. tapi, sbb malu nak g, kitaorg g mkn domino pizza.. sgt2 kenyang..





aku n my sis..


besar kan..? jadi kawan yaya bagus gak ni..haha..


buat-buat manja lak ko..nyampah den..hahaha..


sama x kitaorang.. ok.. aku gemok lagi.. huhu..


gambar ni buruk.. tapi nak masukkn gak..


kenapa lah aku tengok aku ni makin chubby..? pelik btol.. ilusi optik je kot..


suka gambar ni.. :)


kamo.. saya suka kamoo.. :P


ok.. aku lak yang bajet manja..hahaha..


pon..pon..tahun baru datang..


kaki aku tu kenapa ek..?


lastly.. tujuan utama ke mid valley adalah utk makan dobukki ni.. seyes x nak dah.. x kena selera babe.. ni semua sebab terpengaruh ngan cite korea..huhu.. nak muntah rase..


tata 2010..welcome 2011..

aku sampai shah alam kol 2 p.m td.. nak balik umah sewa x dpt.. jalan jem.. semua org nak g ict.. celebrate new year kat sana..

tahun lepas aku tengok bunga api kat highway.. sebab waktu tu aku datang shah alam sebab nak daftar masuk uitm.. tahun ni plak, aku tgk bunga api kat padang jawa..dari rumah mak cik aku.. tengok je la dari jauh.. nak g jalan jem.. hehe..

azam aku tahun 2011 ni..? hurm.. aku pun x sure ape azam aku.. haha.. sebenarnya, azam aku adalah rahsia.. sulit k.. azam tahun lepas, aku pun x sure gak ape azam aku tahun lepas..hahaha.. nasib la..

HAPPY NEW YEAR!