Friday, November 26, 2010

hehe.

Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.

:)

Saturday, November 20, 2010

imah..ko mmg sengal..

hahaha..nk tergelak aku baca imah post kt blog dia..
tajuk je dah buat aku ketawa..haha..
ko mmg siut babe..
layan..

Friday, November 19, 2010

gile..

xnk ckp byk..korang tgk la kt sini k..
lelaki cmni cam bangang kan..(ok..sy bengang pas tgk video ni)
sbb pmpn x leh nk lawan balik, sonok la ko pukul dia cmtu skali..
xtaw la pe pmpn tu da buat kn..
tp, perlu ke smpai mcm tu skali ko pukul dia..
seyes gile.

:: x suka lelaki mcm tu..huh..

sini pulak k..

hari tu ada cite sal clueless mumblekn...?
haa..ni lg satu blog dia y super duper yummy..haha..
tp, kalau korang dah slalu merayau kt sana, mst korang taw kan dia ada satu lg blog..
aku rasa, clueless mumble tu, tmpat dia lukis2 watak2 katun yang super duper yummy...
kiut..watak dia sume kiut2..
paling aku suka, post jika dia kodokmu.. :)

ha..ape lagi..terjahla sini plak..

x sihat

sakit tekak
+
batuk
+
selsema
!=
demam

:: bertahan aqilah..nnt ada ubat dia tu.. :)

Wednesday, November 17, 2010

anda sendiri yang menilai k..

sekarang ngah heboh cte uncleseekers tu ngn bekas permaisuri agong kita..
aku pn x taw nk komen pe..
tp kalau betol la uncle tu syg permaisuri, dia x de nk cite mende2 yang mengaibkan permaisuri tu..
tp, sume cite2 dia byk cam nk kontroversi je..
byk yang aib kan permaisuri..siap letak gmbr permaisuri x pakai tudung..
hampeh..

korang layan je la blog dia..n nilai sndiri k..

ni lak blog anti dia...kui..kui..kui..

tq as..

as belanja lunch ngn aiskrem..
sedap..
tq k..


dah nak abis..sorry..x leh kongsi.. :)

:: baru siap masak daging masak kicap..first time masak daging..huhu..dah jadi tukang masak lak kt sini..waa... :'(

menu pagi raya

okey adik-adik..hari ni, chef qilah akan ajar adik-adik cara memasak makaroni goreng..bahan-bahan yang diperlukan adalah....

bahan A
makaroni satu paket
majerin

bahan B
sayur campur
rempah kurma/ kari dikacau bersama air
daging/ ayam kisar
ubi kentang
bawang putih bawang merah
sosej
telur

1. rebus air bersama satu sudu besar majerin di dalam periuk sehingga mendidih...dah mendidih air korang, rebus makaroni sehingga masak.

2. tumis bawang2 yang sudah ditumbuk..masukkan rempah yang dah dikacau dalam bersama air. masak sehingga naik minyak.

3. masukkan sedikit air, daging kisar, dan potato td ke dalam kuali. bila agak2 sudah masak, masukkan sayur campur.

4. kacau sehingga masak..


letak air supaya sayur leh lembut dan daging amek masa untuk masak.

dah kering, dia akan jd cmni

5. masukkan makaroni dan gaul sehingga sebati.

dah siap gaul..hehe..


satu pinggan untuk si tukang masak..gambar malas rotate..keke..

:: bila dah beraya jauh dari keluarga..cmni la jadinya..huhu..

Tuesday, November 16, 2010

..panas...

tadi aku kena naik teksi sorang-sorang..pak sedara aku sibuk..x leh dtg amek..mula-mula,ingt nk dtg umah dia ptg-ptg sikit..tp,rasa cam diperhatikan di dalam rumah sendiri lak..huhu..trus aku siap-siap..sambil siap-siap, aku pastikan pintu bilik aku dikunci..yup...seyes..aku kunci pintu bilik aku..aku selak pintu rumah..sbb aku takot nk dok sorang-sorang..mak cik jual karipap x de k..

aku pn turun la..beg sandang satu, beg silang satu, beg tarik satu, plastik bawa yaya satu..yaya aku syg..mane leh tgl..hehe..oh..lupa..plastik sampah dua..trun bawah, cuaca ngah panas..hujan rintik-rintik sikit..hujan panas..mmg berat gile bawa sume barang dalam satu masa..x pe..aku suka...survivor..h0h0..

lalu je kedai j*n tu, ada la satu meja llaki tu tegur..dia kata abg x dtg amek ke..? aku dah la panas-panas ni..dia leh nk maen-maen lak.suka hati aku la nak tarik beg byk2 pun..ada aku bawa beg ko..x pun ada aku suh ko bawa beg aku..aku pn x suh ko tlg bawakan beg aku la..aku ni panas-panas ngn bawa berat-berat, korg nk usik-usik lak..aku sound je mamat-mamat tu dpn muka dorg..padan muka ko den buat..huh..puas hati aku...

then, aku cam sedar balik.. tu semua dalam imaginasi aku je..kalau aku leh buat gitu, rasa cam dah kurang beban yang aku ngah bawa time tu kot..ape yang aku buat..? aku buat muka ayam..muncung-muncung gitu je..haiiippp...ape gelak-gelak..aku ngn ayam lsg x sama k...huh..

:: bila panas, manusia leh buat ape je k..so, kita kena byk-byk sabar mcm kak qilah ni..ok adik-adik..ikut k perangai akak yang baek ni..hehe..ok..dah penat..xde tenaga..tengah membuli mak usu supaya gorengkan aku sosej..hahaha..

aku yang kesorangan..

aku yang kesorangan dalam diri sendiri terkurung dalam bayanganmu

haha..lirik lagu yang aku suka hati tukar-tukar..jgn marah saya en komposer..ok..memandangkan hari ni aku dok sorang-sorang je dlm bilik, so,aku nak share ngn korang tips untuk kekal sihat..kekeke..tipu..tips supaya anda tidak takot kesorangan di dalam bilik..

no 1
sila pasang lampu bilik anda...semua lampu yang ada kt bilik tu, korang kena pasang..baru bilik korang dpt pengcahayaan yang cukup..
so korang akan nmpk semua dgn jelas..tanpa rasa ragu-ragu..

seyes aku x taw nape muka pooh dlm gmbr ni nmpk pelik..huhu..so, bila pasang lmpu, aku leh bezakan antara pooh ngn tettt*

no 2

sila ttp langsir bilik anda...ini untuk memastikan anda tidak melihat sebarang anasir-anasir spt mak cik jual karipap kt luar..huhu..
 
tetiba aku rasa seriau walaupun dah ttp langsir ni

no 3

sila slalu pastikan partner tdo anda adalah betol..

hey yaya..tdo elok-elok taw mlm ni..teman kakak elok-elok..sila jgn nakal..
 
:: berguna x tips ni..? ke hampeh..? hahaha..

Monday, November 15, 2010

tq imah..

imah blanja mkan td..makan pizza kt bintang side walk..g ngn kak ti n as..hehe..sonok..dia blnja..maybe, adiah besday kot..kekeke..

gmbr pizza lupa amek..dah tinggal sekerat baru ingt..kekeke..


sayang imah..hehehe...

:: tq ye... :)


kawan baek saya..


nama : unknown
type : kuma-kuma
lokasi : umah abg

hai..saya kuma-kuma..nama btl,blm ada...skrg sy kt umah abg..blm lg jmpa kakak..jap2 lg kot nk g jmpa dia..saya x sabar nk jumpa dia...mcm mana la kakak sy tu ek..?



lokasi : rumah kakak

saya dah smpai rumah kakak..msih dalam bungkusan..kakak nk amek gmbar sy dalam bungkusan lg..nak buat kenangan kata dia..tp,dia dah ada nama utk saya..mulai hari ni,nama saya yaya.. :)



nama : yaya
lokasi : rumah kakak

skrg tngah tnggu abg saya..mana dia ni..? dah lama x maen ym ngn dia..sy nak bgtaw dia y saya happy dok ngn kakak..dia syg saya..slalu peluk sy time tdo..tq sbb beri saya kt kakak...

:: ikhlas dalam hati saya..tq sgt2...awk byk cuba tunaikan ape y saya nak dalam minggu ni..maybe ada benda y x tercapai ( saya teringin nak picnic kt tanjung harapan ngn awk..buat sandwish n mkn sama2..smbil tgk matahari terbenam)..tp, walaupn x dpt bt benda tu, sy dah cukup puas hati ngn ape y jd minggu ni..bufday kali ni,maybe x leh nk celebrate sama2..tp,hopefully,taun dpn,kita leh sama2 kn..tqvm..

..saranghae.. :)



Wednesday, November 10, 2010

demam..

yer..sekarang ngah demam final..
esk paper database..
.
.
pasni, demam presentation..
killer subject..mati kalau x lulus..
system + java, plez layan kami dgn baik k..
huhu..

:: sedang menunggu utk demam birthday..x sabar k.. :)

Sunday, November 7, 2010

masuk sini k

blog clueless mumble sgt2 la nice..
jom la kita sama-sama menyemak kt sini k..
kekeke
katun-katun dia sgt2 la comel + kiut..

:: lukis sendiri ke kartun tu..?wah..aqilah rasa sgt2 kagum... :)

Saturday, November 6, 2010

..kata imah..

imah kata, sume manusia tu cantik..
ciptaan Allah semua cantik..
so, imah..kalau lain kali aku kata aku cantik,sila jgn muntah ye..
hehe..
tgk la budak comot ni..
mmg x cantik sebenarnya..


ok...mcm nerd je...kih3..

:: aqilah..sila pergi mandi dan study skrg...

Thursday, November 4, 2010

kagumnya saya..

video
sgt kagum melihat dia bermain drum..aku mmg suka org maen drum..kalau tnya aku teringin nk blaja alat musik pe, aku pilih drum..sbb aku rasa, org maen drum sgt2 cool dan kacak..kekeke..

:: video dicilok dari fb jerry..haha..

bertukar..

.
.
..nama blog da jd ila haliqa..
..sbb nama aqie tu, cam kanak2 kan..
..ye..
..saya tahu saya kanak-kanak..
..huhu..

Wednesday, November 3, 2010

woot..woot..

masih belom tdo..
so,setelah mengodek(bahasa ape aku pakai,ak pun x taw) album dlm fb, aku pn nk tnjuk kt korg gmbr y aku suka..
kekeke..
.
.


ni zaman2 duduk s.alam..time masuk degree ni,kegilaan untuk bergambar tidak semegah dulu..

.
.


ni time lepaking ngn angah..pas abis diner dekan, esk pagi trus berlepas ke kl..berpoyo2 di sana..memakai baju yang lebih kurang menyebabkan byk mata2 memandang..ape,pelik sgt ke kembar ni..?huh..
.
.

time ni mandi kt lost world tambun..suka gmbr ni sbb aku nmpak happy..cenggini la realitinya aku..suka ketawa..kekeke..
.
.

ni zaman praktikal..suka gmbr ni sbb aku cam poyo kn..poyo ke, cam mak cik..?hurm..suka hati la..tp ttp nmpk kekiutan di situ..kah3..muntah sebakul..

:: tengah tnggu selaseh siap masak..perot saya da lapar...mata dah bengkak..huhu..

saya da pulang..keke..

.
.
seyes aku mcm ntah pape kn..
hahaha..
ngade g bukak balik blog comot ni..
seyes..aku mmg comot..
tp ada sedikit comel gak..haha..
x caya ke..?
tgk ni..?
.
.

mcm bangang kan..?hahaha...
yang penting...
saya dah pulang..silalah dtg..(sila nyanyi mengikut nada lagu cucur adabi k)

: P


rindu zaman dulu

ari ni x tdo lagi..okey..tipu..td je tdo..smpi kol 10 p.m..aku tdo pas mgrib la..x kn dr pg mlm baru jaga kn..nape x tdo..?ntah la..penangan neslo kaw2 y buat pagi2 buta kot..ari ni x mkn malam..stil berdiet..okey..x de kena mengena ngn tajuk entry..kekeke..

abg balik kampung..rasa rindu da..x taw dia rindu kite x..rasanya x..-sedey k-..waa...semalam sempat jmpa pas dia abis keje..mkn mlm sama2..kol 12 pgl mkn mlm lg ke.?lntak la..seyes x nk kasi dia balik..tp,dia kena balik tdo..esk kena drive sorg2 balik kmpung..

buka balik fb..tgk page dia..tgk gmbr2 dia..rasa rindu tiba2..dulu2, leh komen ngn byknya kt page dia..nk merapu,meraban x kisah..ak main bedal je semua..tp skrg, nk komen2, kdg2 x dilayan..haha(bole gelak lg ko qilah..hehe..)..maybe sbb dia x nk membe2 dia y kaki gosip sume tu bergosip..dan juga mungkin dia takot saham dia yang tinggi tu jatuh..sbb bila ak komen ngn byknya di page dia, ak akan hadir dgn title peminat setia en abg..(title tu maybe dlm fikiran dan di mulut kawan2 en abg k)..skrg nk komen2 kt page dia pn,cm segan..sbb kadang2 x dilayan walaupn taw dia x maksudkan x nk layan.plg x, komen2 hanya di like shj..huhu..rindu nk maen2 kt page dia..tp hati mahu berhati2 dan tidak mahu menyusahkan fikiran dan mulut en abg dgn soalan2 spt berikut..
:: sape qilah..?
:: dia slalu komen kt page ko kn..
:: qilah tu slalu ada..ko post je,dia like..ko post je, dia komen..

oleh kerana sy adalah cik adik yang sgt bersopan santun + ayu, so,skrg ni, sy jarang nk post2 atau komen2 kt page dia..mula2 dulu rasa sikit kecik hati..terpikir dlm hati,nape korg nk sibuk2..then, disebabkan aqilah ni gadis yang suka kecik hati ,tp cpt terubat,skrg ni dah cm biasa je..suka hati aku la nk komen ke,nk like ke,walaupun x dilayan k..bluweekk..tp,sekejap je la buat cmtu..kdg2, dtg perasaan mengada2 yang x leh ditahan..post aku, dan komen aku adalah berlambak2 di page dia...haha..

:: tetiba update blog..pst :: nak buka balik blog cumil ni..bole x..?bole x..?hehe..