Friday, December 21, 2012

Weekend with Luv!


malas rasa nak menaip entry. tapi, takut semua kenangan jadi terkubur macam tu je. tak pe lah. letak gambar pun kira aci je kan? =P

sebenarnya, mama, abah dengan alia ada datang rumah aku minggu lepas. so, kitaorg pergi bukit cerakah. sebab alia teringin sangat nak pergi. samapi je sana, orang ramai gile. so, terpaksa jalan kaki je. tapi bukan jalan kaki pusing satu tempat. kesian mama ngan abah aku kalau pusing satu bukit cerakah tu jalan kaki je. so, enjoice the picture!





malam before tu pergi makan steamboat kat D'Kyangan kat Shah Alam. Aku dengan angah belanja. Bukan selalu kan. Moga-moga selepas ni dimurahkan lagi rezeki.amin..



esok balik terengganu. nak tengok baju kawin. kenduri belah laki raya cina ni. susah hati ok. sebab badan dah jadi gajah ni.pftt!

Wednesday, November 21, 2012

Alhamdulillah


Alhamdulillah. Tepat jam 11 ++ am, aku dah sah bergelar seorang isteri kepada Ahmad Bakhtiar Ibrahim dengan sekali lafaz. Sekarang dah masuk tiga minggu kawen. Perasaan dia? Happy. Bahagia. Ada partner yang boleh bergurau tiap masa, time sakit, dia tolong jaga. Oh. Sangat seronok ok.



masa tunggu akad nikah w my luvly twin


Hasben buat muka kiut. pftt! haha



Tiga hari lepas akad nikah, balik rumah mertua kat terengganu. Sempat singgah makan ikan celup tepung. Nyummy!

pst: x biasa lagi panggil abang. cmno ni? mak aku dah tegur kata x elok bersaya awak dengan suami. huhu


Tuesday, October 9, 2012

DIY Weeding Project

 
actually, pening gak nak buat DIY project ni. ye la. orang yang x kreatif macam aku ni, memang la amat susah. adeh. harap-harap, menjadi la.
 
listing utk DIY project
 
1. guetbook/ guestnote
2. decoration for guestbook table


Friday, September 28, 2012

friday!

 
today is FRIDAY! going back to kelantan tonight. hopefully, safe journey la ye. ahad ada appointment kat hospital. =)
 
 
till then, tata..


Saturday, September 8, 2012

dizzy saturday


weekend. xde mende nak buat.bangun tdo, sambung tdo balik. last-last,pening. sampai sekarang rasa dizzy. en tunang pergi rumah terbuka member ofis. xde idea mahu masak apa. so, buat telur dadar and sambal ikan bilis je. ala. makan sorang2, nak masak best-best pn, x sonok gak. disbabkan bosan, meh nak cte pasal aku bertunang hari tu.
 
oh. aku lupa nak bagitaw yang aku dah bertunang 28 April 2012. buat secara sederhana je. aku pun pakai baju kurung biasa je. xde pakai baju pengantin sume tu. cuma aku ngan mama buat hiasan macam tirai kat blakang. santekk tahu.. *gedik*
 
barang hantaran pun mama yang hiaskan. nasib baik mama aku ni kreatif dan pandai buat. jimat. xyah nak tempah kat orang. hehe. rombongan dia yang datang tu ramai la juga. berapa buah kereta ntah.
 
masa berbincang antara family, aku x dengar sebab aku dok dalam bilik. mula-mula, xde rasa nervous pun. aku siap main-main dalam bilik ngan angah. joget bagai. tiba-tiba, mak cik aku panggil suh keluar. time tu gabra gila. keluar je sikit, aku tengok org ramai gile. lagi la ku segan. time duduk, sarung cincin, ambil ambar sume tu, aku rasa aku senyum cam awkward. bibir aku rasa ketar-ketar. pumya la takot.hahaha.
 
Alhamdulillah. perkenalan selama tiga tahun menyatukan kami. semoga hubungan ni kekal sampai ke jinjang pelamin, sampai anak cucu, sampi ke syurga la. amin.

kiri : bergambar dengan family. kanan: hantaran mama gubah. =)
 

time ni rombongan nak balk dah. tgk tunang aku, selamba je pakai jeans ngn kemeja gitu. haha.
time ni lepas sarung cincin

us
 
 


Thursday, September 6, 2012