Sunday, July 31, 2011

ramadhan datang lagi



:: malam tadi kena gastrik yang paling teruk. sampai nak nangis, x keluar air mata. nak muntah, keluar angin je. kaki badan semua kebas. tapi nasib baek sekarang dah ok. pengajaran kepada diri sendiri supaya makan jangan tangguh.


Monday, July 25, 2011

fakewall

hallo. ni hah. nak ajar kome-kome semua ni, buat fake status kat fb. tapi bukan aku la yang ajar. korang g tengok sendiri tutorial dia kat sini. memang seronok la buat benda ni. ekceli, aku dok jalan-jalan kat alam maya ni, jmpa blog kakifacebook ni. dorang la yang ajarkan mcm mane nak buat. siap ada contest lg. korang nak join, bole la try. aku pun try buat gak td. 


aku punya fake wall

 try la buat gak. klu rajin, join contest dorg. tarikh tutup, 31 Julai ni. tata dan selamat mencuba. :D

Saturday, July 23, 2011

weekend!


malam tadi, aku pergi kajang. sebab jerry member kepada abang aku nak belanja sate kajang. fida ngan syed ikut sama. kitaorang org first yang sampai situ. aku pun first time sampai sate kajang haji samuri ni. so, kitaorang pun g la cuci mata kat gerai-gerai jual selipar and angry bird kat tepi. sempat gak sambar tiga ekor angry bird.

pastu, jerry ngan kak ila pun sampai. diikuti dengan 14 orang lagi lepas tu. ramai gile yang datang. aku ingat, gang-gang steamboat ari tu. hehe. tapi kan, nak komen la, pekerja dia g tutup kipas time kitaorg ada dok lepak-lepak kat meja lagi. taw la kitaorang dah siap makan. tapi, mane bole layan customer camtu. bila kitaorang g bukak balik kipas, dia pun datang tutup balik. memang sah-sah nak halu kitaorg.

balik tu, sempat lagi singgah kedai. makan nasi pulak kali ni.


nasi goreng cina tanpa sayur nama dia. hahaha.


first time kluar pakai cmni. abaikan cermin yang berdebu itu. :)


ok lah. nak fikir pasal FYP lak ni. huhu. malas je rasa.

:: what is my strength? hurm...

Friday, July 22, 2011

mood : risau


esok jumpa supervisor. progress x de pun. mati le cmni. tu pun sempat enjoy tgk harry poter la, looping cite sampai lebam la. kuikuikui. doakan xde sape-sape kena sembelih esok. amin.

Monday, July 18, 2011

harry potter yang awesome!


agak lama dah aku janji dengan akak aku nak tengok harry potter. mula-mula tu, macam x jadi je minggu ni nak g tengok. so, bila bincang nak g minggu depan, dia pulak keje. asyik keje je manjang. penat den camni. lepas bincang-bincang, aku pun setuju la g tengok ahad tadi. mula-mula, aku cakap nak kuar rumah kol 9 pagi. tapi, aku bangun lambat. kol 830 baru bangun. muahahaha. so, aku kua rumah kol 930 a.m. jumpa angah kat kl sentral.

kat kl sentral, memang kelam kabut la sikit kan. sebab ada komuter yang x leh jalan disebabkan kren jatuh. so, stesen kuala lumpur x leh guna. nasib baek komuter nak g mid dan balik klang x terjejas. sampai tu, kitaorang g cari external hd untuk angah. dia punya yang lama dah rosak. jalan-jalan, x jumpa yang berkenan. so, masuk makan kat domino. lama gak lepak domino. pastu baru g solat n tgk wayang. dah la, banyak lak aku bebel hari ni. macam biasa, layan gambar lak. :)

awal-awal dah jumpa giant lolipop. cam dalam farmville lak.

cuba untuk berlagak kiut dilarang sama skali.

gegar pun, nak masukkan gak. haha.

bergambar dalam domino yang kuning

nak masuk wayang pun kena bergambar lagi skali.

akak aku blanja tgk harry potter 3D weh. hahaha.


mcflurry lime yang sangat enak. :D

hari ni besday usu ngan kak siti tunang orang. happy bufday dear. 


semalam lak bufday adik aku yang ke 15. aku ngan angah kasi dia pashmina.
adik aku yang lagi kiut. mencik.!

Tuesday, July 12, 2011

shah alam.. i'm back..!


sampai shah alam kul 2.30 p.m.. aku dtg sebab nak buat FYP.. aku ingt, nak siapkan dlm 40% gitu.. xde la serabut sangat sem depan.. hopefully la 40%.. huhuhu..

tadi aku gerak pagi.. dengan abah.. dalam kol 730 gerak.. baru satu jam gerak, aku tido.. kecian abah.. kekeke.. pastu, aku bangun.. x tido dah.. tengah hari, benti makan kat raub.. ikan patin masak tempoyak dia sedap gile.. terangkat babe.. lupa nak amek gambar.. sebab lapar sangat tadi..

sampai je seksyen 7, abah ajak g Giant.. beli barang rumah.. beli minyak, sos cili, sosej, roti, maggi.. untuk bekalan aku dok kat rumah.. sayang abah.. :)

okie lah.. nak sambung tengok 2 days one night.. bosan.. huhuhu..

Sunday, July 10, 2011

family day


jumaat tadi, aku pergi family day yang dianjurkan sekolah mama ngan abah aku.. ia iadakan di permai beach resort, tok bali.. ecece. ni naper aku skema sgt ni..?

puas sangat2 pergi sana.. boleh mandi pantai.. sampai kecut-kecut jari taw.. sejuk.. cuaca pun mendung je.. x panas.. mmg seronok la dapat picnic dalam cuaca macam ni.. malam tu, acara bbq.. makan sosej, ayam, ikan.. udang pun ada.. tapi x sempat.. huhu.. pas makan, cikgu-cikgu lelaki pergi maen petanq.. aku pun menyibukkan diri sama.. dekat kol satu pagi baru abis maen.. pfft..~

siang tadi lak ada acara sukaneka untuk kana-kanak dan cikgu-cikgu bersama family masing-masing..

jom kita tengok gambar la plak.. malas la nak buat karangan.. bukan nak amek exam BM pn.. hehehe..


with my mum..

buat taik sbb adik aku cabar.. kalau dpt buat, dia kasi coklat..

anak aku.. kiut x..? alolo.. mcm papa dia..

tadi aku buat kek coklat.. sbb hajat hati nk buat cheese cake.. tapi x jadi.. alang-alang ada butter, buat je la kek coklat..

kek sgt lembut..yummy...