Friday, April 3, 2015

Resepi : Pajeon


Hi. Ingat lagi tak hari tu aku ada pergi dubu-dubu. Kan aku ada test dia punya pajeon. So, keesokkan hari nya, aku pun test la buat pajeon ni. Ala. Dah rasa pun sebijik jempu-jemput bawang. Senang je la aku agak bahan-bahan dia.

Bahan-bahan

Tepung
Telur
Carrot
Cendawan
Cili padi (x suka pedas, x payah letak)
Garam
Kucai
Air suam

Cara-cara

1. Potong carot,kucai sepanjang satu inci.
2. Carik carik cendawan
3. Potong halus cili padi
4. Letak dalam satu bekas



5. Masukkan tepung, telur, garam,air. Agak2 adunan dah jadi macam adunan jemput jemput.



6. Gunakan senduk. Letak dalam non stick pan.buat bentuk pancake.
7. Agak2 dah garing. Boleh balik-balikkan.
8. Siap!



Post a Comment