Monday, December 20, 2010

pipit..oh..lesung pipit..


 cantik luar cantik dalam cantik dengar sini.
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi.
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
                                                   Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit"


..mula-mula, kita nyanyi lagu senyum dulu..
..pastu, baru kita senyum..
..haa..ada lesung pipit x yang kluar?..
..aku nak cubit ni..
hehehe

korang tahu tak lesung pipit tu ape..? ala.. mesti semua dah tahu kan.. kan.. tapi nak bagitahu gak kat sini.. hehe.. lesung pipit tu, yang lubang yang korang nampak samaada kat pipi, kat tepi bibir ke, ujung mulut ke bila someone tu senyum.. tapi, ada gak orang yang lesung pipit dia dalam, sampaikan bila dia bercakap ke, makan ke, dah timbul lesung pipit dia. haa.. tu la definision lesung pipit secara tak saintifik dan syok sorang oleh dr. aqilah.. kalau korang nak tahu secara saintifik, korang google la..penat taw aku google, asyik jumpa page indon je.. haha..

korang tahu tak bagaimana lesung pipit ni terjadi? haa.. ni aku jumpa pas aku google penat-penat.



Lesung pipit terjadi akibat dari variasi otot muka yang dipanggil zygomaticus major. Kecacatan variasi berlaku pada otot ini yang sepatutnya hanya mempunyai struktur tunggal dari tulang zygomatic. Tulang ini membahagi kepada superior (bahagian atas tepi bibir) dan inferior (bahagian bawah tepi bibir). Selain itu, factor terjadinya lesung pipit adalah kerana otot zygomaticus lebih pendek dari normal menyebabkan kulit tertarik dan terbentuklah lekuk pada pipi

kalau korang sedar la, orang yang ada lesung pipit ni, sebenarnya cacat. tapi diorang ni, cacat yang manis.. keke.. x caya, korang tanya sape-sape je la kan.. ape pendapat dorang ngan gadis/jejaka di luar sana yang ada lesung pipit ni. mesti dorang kata someone yang ada lesung pipit ni sangat-sangat manis.. :)

macam mane nak ada lesung pipit..? senang je.. korang kena kawen ngn orang yang ada lesung pipit..nnt korang dapat la anak yang ada lesung pipit.. sebab lesung pipit ni dapat melalu genetik k.. aku dengar, lesung pipit leh gak buat melalui pembedahan.. haa.. kalau nak sangat jadi sweet, g la operate pipi tu k.. hehe..



:: aku pun gadis cacat yang manis.. : P
Post a Comment